Новини

Изтече новият видеоклип на АНТИФРИЗ „Супермаркет“

В интернет пространството изтече новият видеоклип на Антифриз няколко дни преди официалната концертна премиера, която ще се проведе този петък (28.07.23) в Mixtape 5, София. Песента се казва „Супермаркет“ – от едноименния албум „Кръчма“, а самото видео представлява анимация, чието действие се развива в голяма верига магазин, подобен на родните такива. От групата коментират:

„Най-вероятно някой зъл хакер ни е хакнал профила в YouTube и го е пуснал без да разберем. Жив и здрав да е, ще се напием на премиерата за негово здраве.“

Самата песен разказва за тъжната реалност на нашето консуматорско общество, където бедни пенсионери се бият за продукти на промоция. Най-скорошен пример за това беше суматохата около високите цени на олиото, което предизвика опашки и напрежение в редица супермаркети.

„Абе тия нарочно са си пуснали клипа и сега се правят на интересни. До кога ще им се връзвате на глупостите? Пиша този коментар защото татко не ме обичаше достатъчно!“ – коментира трол под статията.

Антифриз канят всички на официалния премиерен концерт спектакъл този петък в клуб Mixtape 5 да отпразнуват заедно появата на поредния музикален видеоклип и благодарят на всички замесени, особено на техните Patreon последователи. Врати отварят в 21:00, а самият концерт започва в 22:00.

Главни виновници за появата на новия видеоклип са:

Музика, текст – Георги Маджиров

Микс и мастер – Васил Вълчев

Сценарий – Велизар Телбийски

Анимация – Gadzstudios

Гледайте новия видеоклип на АНТИФРИЗ „Мамо, мамо“

След изминалата изключително успешна година за групата, Антифриз не спират да изненадват феновете си с ново съдържание.

„Мамо, мамо“ е най-новото музикално видео на Антифриз след „Две напред, две назад“. Парчето е четвъртият сингъл от втория им албум „Кръчма“. Премиерата беше вчера, неслучайно ден след поредните политически избори у нас.

Песента е написана за непредвидените обрати в живота на всеки човек. Самият стил е смесица от реге, ска, пънк, метъл и народно. Естествено, както е и натурално за Антифриз, „Мамо, мамо“ завършва с политически некоректна нотка. Зарко, фронтмен на групата, разказва: „В песента се пее за това, че не винаги нещата се случват както сме ги планирали. Трябва да приемем, че това понякога е и за наше добро. Когато нищо не сработва, но си известен, винаги можеш да станеш народен представител.“

„Клипа на тази песен все едно е правена от петокласник. Не можеш да надраскаш с маркер някакви нелепици и да ги наречеш видеоклип. Тия момчета или трябва да спрат да се занимават, или вие да спрете да ги публикувате!“ – коментар на трола под статията.

Както е типично за Антифриз, те никога не си почиват. Групата е на концертна обиколка из страната – предстоят следните дати:
07.04.23 – Бургас, Bar Alive
08.04.23 – Варна, Хале 3
28.04.23 – Севлиево, Клуб Театър
29.04.23 – Русе, Max Club
20.05.23 – Пловдив, Under City

АНТИФРИЗ тръгват на национално турне

След декемврийския съвместен концерт с Контрол, Антифриз съсредоточават сили, забивайки в единайсет града през 2023-та година.

Част от българската публика вече познава отличителния саунд на Антифриз, но момчетата оставиха много градове непосетени през изминалата година. Сега те възнамеряват да попълнят тези пропуски, като представят втория си албум „Кръчма“ пред по-широка аудитория. Освен познатите хитове като „На село“, „Магазин“ и „Сър Стенли Ройс“, ще чуем и няколко нови парчета от новия албум.

Въпреки че сегашният състав е сформиран преди две години, членовете на групата са добре познати като част от съставите на Dust, Tsunami Rock Band и Фабричен Дефект. Стилът им е далеч от този на изброените – Антифриз предлагат нещо, което не се среща често на българската сцена, а именно – един запомнящ се микс от пънк и метъл с народни мотиви, опаковани с невероятен заряд, който няма да ви остави безразлични.

Ето и пълния списък с дати и градове:
20.01 – Враца, The Stage
09.02 – София, Soundwave
17.02 – Сливен, Ндей Бара
18.03 – Стара Загора, Клубъ
10.03 – Шумен, New Face
11.03 – Свищов, Splash
07.04 – Бургас, Alive Bar
08.04 – Варна, Хале 3
28.04 – Севлиево, Кафе Театър
29.04 – Русе, Max Club
20.05 – Пловдив, Under City